Aanbod studiedag - teamontwikkeling - teamuitje - ouderavonden

Mogelijkheden:

A. Een waardevolle en vrolijk makende invulling van de studiedag, een teamuitje of een brainstorm-dag / heisessie. Samen 'Tackle je uitdaging, simpel!' ervaren.

B. Training 'Tackle je uitdaging!'. Aan de hand van theorie en praktijkgerichte opdrachten wordt geleerd hoe de tools van van de workshop ingezet kunnen worden op de werkvloer.

C. Thema-avond voor ouderavonden en infoavonden. Oplossingsgericht denken en werken in de praktijk. Hoe dan?

D. Samen met Margriet Snaterse verzorg ik graag een creatief en inzichtgevend dagdeel.

Margriet verzorgt de inspirerende creatieve helft terwijl ik de deelnemers 'Tackle je uitdaging, simpel!' laat ervaren.

Iedereen gaat met vrolijke en waardevolle tools en inzichten naar huis.

Expertise van Margriet Snaterse, Urban Creation : www.margrietsnaterse.nl

Let op! Goed om te weten!

Bij uiteenlopende beroepen is de oplossingsgerichte aanpak wetenschappelijk bewezen (Nederlands - Movisie). De lange lijst van onderzoeken naar het bewezen effect van het oplossingsgericht werken; de 'Solution Focused Approach' - ' 'Solution Focused Therapy' is indrukwekkend. (Engels - diverse onderzoeken) evidence based.

De tijdsinvestering is ‘overzichtelijk’ (gemiddeld 75 minuten) en de positieve uitwerking is groot (persoonlijk en op het werk). Wat wil je nog meer als uitkomst van deskundigheidsbevordering?

Vragen?

Natuurlijk wordt het maatwerk! Stuur een mail: ella@elladejong.com

bel: 06 - 16 424 060

of maak een afspraak via deze agenda

Mentorschap workshop

Met behulp van het acronym H.E.L.P.!. leren mentoren hoe zij hun leerlingen en studenten in vo - mbo en hbo kunnen bijstaan.

Het is een eenvoudige en zeer waardevolle manier van contact maken en hulp bieden. De leerlingen krijgen door de opbouw van H.E.L.P.!. de kans om zelf mee te denken richting hun oplossing (ongeacht hun probleem).

In verkorte versie gepresenteerd tijdens Het Lerarencongres in 2014 en 2015. Mentorschap is Meesterschap

Let op! Goed om te weten!

De oplossingsgerichte aanpak is een wetenschappelijk bewezen aanpak die onderwezen wordt oa in het onderwijs, de zorg en de hulpverlening (Engelstalige, wereldwijde, onderzoeken: evidence based).

De tijdsinvestering is ‘overzichtelijk’ (gemiddeld 75 minuten) en de positieve uitwerking is groot (persoonlijk en op het werk). Wat wil je nog meer als uitkomst van deskundigheidsbevordering?

Vragen?

Ik geef je graag de precieze informatie die je voor jouw situatie nodig hebt. Maak eenvoudig een vrijblijvende afspraak via:

https://calendly.com/ella-de-jong/vraag-en-antwoord

Tot ziens!

PS ook voor studieloopbaanbegeleiders (slb-ers) een zeer waardevolle aanvulling op hun begeleidingstools.

Trainingen jeugdhulpverleners - leerkrachten - thuiszorgteams

Ik heb een tweetal trainingen ontwikkeld voor iedereen die met kinderen werkt: 'Kracht opbouwend communiceren - jeugd' (3 dagen) en 'Verbindend communiceren werkt!'. (1 dag) Voor professionals die kinderen, jongeren en jong-volwassenen helpen om positieve veranderingen te bereiken.

Voor SKJ registratie kan de cursusdag 'Verbindend Communiceren werkt!' gevolgd worden.(10 punten) Zie: SKJ site (klik op 'ververs' voor evt. toegevoegde info)

Mijn voornaamste doel bij de trainingen is om de deelnemers de oplossingsgerichte aanpak zelf te laten ervaren aan de hand van (creatieve/bijzondere) opdrachten. Het is 'mind opening' voor de professionals, voor hun cliënten en hun leerlingen/ studenten. Mijn jarenlange ervaring in het onderwijs (ruim 30 jaar), mijn ervaring met counselling van kinderen en hun ouders hebben de trainingen gevormd tot wat ze nu zijn: oplossingsgerichte gespreksvoering met kinderen, hun ouders - verzorgers en de hulpverleners. Mooier en effectiever kan ik het niet maken, wel een beetje leuker door mijn originele inbreng :-)

De oplossingsgerichte aanpak is een wetenschappelijk bewezen aanpak die onderwezen wordt oa in het onderwijs, de zorg en de hulpverlening (Engelstalige, wereldwijde, onderzoeken: evidence based). Mijn CV geeft een overzicht van mijn ervaring en gevolgde trainingen.

Een aantal dagen heb ik reeds gepland voor open inschrijving: 7 juni, 16 juni, 1 juli en 9 juli 2022

In-company trainingen zijn ook mogelijk. Tbv teams op school - kinder thuiszorgteams, ambulante begeleidingsteams en teams voor opvoedondersteuning. Binnenkort ga ik naar Pantein, Team Thuisbegeleiding, Uden voor: 'Verdieping - Oplossingsgerichte gesprekken met kinderen'.

Nieuwsflits! De training 'Verbindend communiceren werkt!' mag ik aanbieden in het STAP-register. Laat me weten als je interesse hebt. Het duurt nl nog even voordat het 'in beeld komt' op de site van STAP budget opleidingen.

Quote SMILE with LOVE

In het Wetboek der Liefde staan twee stukjes van mijn hand:

SMILE with LOVE
There is a crack in everything, that’s where the light gets in. (Leonard Cohen)

Create a crack by smiling

A warm smile

Even in crazy and tough times

Brings in the most longed for light

With love

++++

Help en Smile met Liefde

Help anderen, help jezelf met humor en met liefde.Kijk naar het probleem en ...

Erken (geef het een, voor jou, precies passend, woord)
Nieuw / omdenken (en dan écht heeeeel veel positiviteit vinden in het negatieve)
Overdrijven (en dan echt heeeeel erg)
Relativeren (en dan super heeeeeel erg)
Metafoor maken (en dan een heeeeeel leuke)

Met ENORM help je met een liefdevolle glimlach

Online - workshop

Wil je samen met je collega's online een workshop volgen? Werk je met jeugd? De workshop 'JOUW plan is het beste!' , is uitstekend geschikt om de tools die je zelf ervaart gelijk in te zetten op de werkvloer.

Geschikt voor oa docenten, leerkrachten, interne begeleiders, zorgcoördinatoren, jongerenwerkers, maatschappelijk werkers, ergotherapeuten, creatieve therapeuten, psychotherapeuten, gezinshuisouders, enzovoorts. Iedereen die oplossingsgerichte gesprekken wil voeren met kinderen, met pubers, met jongeren en jong volwassenen.

Mijn CV geeft een overzicht van mijn uiteenlopende ervaring en gevolgde (oplossingsgerichte) studies en trainingen.

Heeft u vragen? De workshop is ook dagdeel in te huren op studiedagen. Bel of mail of maak een afspraak via

calendly.com/ella-de-jong .

Tot ziens!

PS Geschikt voor begeleiding van: basisschoolkinderen, leerlingen van middelbare scholen (voortgezet onderwijs - vo), middelbaar beroepsonderwijs (mbo), studenten hoger beroepsonderwijs (hbo) en studenten universiteiten / wetenschappelijk onderwijs (wo).

Coaching voor / met kinderen en hun ouders

Zelfs wanneer er niet gepraat wordt over het probleem kan er vooruitgang geboekt worden! Zie Feedback gesprekken 1 op 1

Vanuit mijn praktijk Bureau Uil heb ik sinds 2005 coaching- en counsellinggesprekken gehad met kinderen en met hun ouders. Gemiddeld waren 2,5 sessies voldoende. Het oplossingsgericht werken is een 'evidence based' methode, die ik heel bewust en met veel enthousiasme gebruik. Het werkt!

Mijn hulp is ook mogelijk met Engels als voertaal.

Conferenties Oplossingsgericht Werken

Ik presenteer graag bij (inter)nationale oplossingsgerichte (= Solution Focused) conferenties. Zowel off line als online.

De deelnemers ervaren wat de impact is van oplossingsgerichte vaardigheden en de oplossingsgerichte houding. De zelfstandig uit te voeren opdrachten zijn direct toe te passen in de praktijk, zoals psychotherapeuten, leerkrachten, diëtisten, logopedisten en coaches.

De foto is genomen tijdens mijn workshop in Florence, Italië in 2019 bij de EBTA Conference

School - in de klas - blogs

In mijn blogs schrijf ik naar aanleiding van tientallen jaren lesgeven in het (speciaal) basisonderwijs. Ik probeer de relatie + de autonomie + het gevoel van competentie bij alle leerlingen optimaal te laten zijn. Ik heb een 'zwak' voor kinderen die het minder goed getroffen hebben dan de meeste kinderen van Nederland.

https://elladejong.blogspot.co...

Ella de Jong - Reacties - Non-profit : 'Tackle je uitdaging - Teamtraining*
Ayse Adil - Family Based Solutions FBS, Engeland
Non-profit : 'Tackle je uitdaging - Teamtraining*

Dream Team Training by Ella de Jong, love it!

Ella de Jong - Reacties - Tackle je uitdaging! - workshop
Hildy van den Broek
Tackle je uitdaging! - workshop

Ik zie ‘mijn uitdaging’ nu op een andere manier. Door te ontdekken wat de eigenlijke onderliggende gedragingen/uitdagingen zijn, kan ik daar mee bezig. En op die manier toch mijn doel bereiken. Fijn om mijn bevindingen niet te hoeven delen.

Ella de Jong - Reacties - Tackle je uitdaging! - workshop
Marianne
Tackle je uitdaging! - workshop

Het was fijn dat je niets hoeft te zeggen, dat het niet zwaar wordt, (...) Wat lucht in het dealen met de uitdaging. Het maakt het allemaal wat minder zwaar, waardoor het ook meer behapbaar wordt.

Ella de Jong - Reacties - Tackle je uitdaging! - workshop
Anoniem - man
Tackle je uitdaging! - workshop

De masterclass is zeer laagdrempelig en makkelijk te volgen. Erg fijn. Tackle je uitdaging heeft mij inzicht in mijn uitdagingen en aanknopingspunten gegeven hoe er mee om te gaan.

Ella de Jong - Reacties - Tackle je uitdaging! - workshop
Margriet Snaterse
Tackle je uitdaging! - workshop

"Het was weer geweldig!!!! Iedereen MOET dit een keer gedaan hebben. Eenvoudig en super effectief je gedachten en gevoelens op een rijtje, zonder de afleiding van erover te praten. Praten vertroebeld vaak en je gaat ervan in je hoofd zitten. Deze methode houdt het helder."

Ella de Jong - Reacties - Tackle je uitdaging! - workshop
René van Maanen
Tackle je uitdaging! - workshop

Ik kreeg rust en tijd en begeleiding om aan mijn probleem te werken. Naar een oplossing toe. ... het is kleiner en behapbaarder geworden.

Ella de Jong - Reacties - Tackle je uitdaging! - workshop
Andrew Gibson, Engeland
Tackle je uitdaging! - workshop

Ella gave me the space to work through challenges I was facing in the pandemic lockdown. Her facilitation was calming and relaxing, the tools and techniques were simple yet effective, and I found the session energising and useful. Highly recommended.

Ella de Jong - Reacties - Tackle je uitdaging! - workshop
Giuliana Weather Fenwick, Engeland
Tackle je uitdaging! - workshop

An absolutely enormously heartfelt thank you to for a powerful & actually transformative master class workshop just now . Wow! I truly feel that it was as strong as a milestone in my life (see Vimeo video: 'Feedback')

Ella de Jong - Reacties - Tackle je uitdaging! - workshop
Claudia Alberda
Tackle je uitdaging! - workshop

Door een andere manier van kijken naar je probleem/ uitdaging, zie je hoe ver je al gekomen bent en wat er allemaal al wel veranderd is. En vanaf dat moment verandert een stuk perceptie ...

Ella de Jong - Reacties - Tackle je uitdaging! - workshop
Alexey Mikhalsky, Rusland
Tackle je uitdaging! - workshop

Thank you so much for this interesting and useful experience!

Ella de Jong - Reacties - Tackle je uitdaging! - workshop
Gerine Vianen
Tackle je uitdaging! - workshop

Verhelderend. Het geeft meer inzicht in wat je wilt bereiken met je doel en hoe je dat kunt gaan aanpakken. Je gaat er zelf mee aan de slag maar krijgt handvaten hoe je het zelf kunt aanpakken.

Ella de Jong - Reacties - Tackle je uitdaging! - workshop
Anoniem
Tackle je uitdaging! - workshop

Een "eenvoudige" manier om de koe bij de hoorns te vatten Heel fijn was je rust, je vriendelijke en plezierige aanpak.

Ella de Jong - Reacties - Tackle je uitdaging! - workshop
Patries Baijer
Tackle je uitdaging! - workshop

Inspirerend om op deze creatieve manier aan de slag te gaan met mijn probleem

Ella de Jong - Reacties - Tackle je uitdaging! - workshop
Hetty Krijnen
Tackle je uitdaging! - workshop

Inspirerend en zeer professioneel

Ella de Jong - Reacties - Tackle je uitdaging! - workshop
Jacqueline Vink
Tackle je uitdaging! - workshop

Omdenken ... inzicht ... Dat je niet hoeft te melden waar je voor jezelf aan werkt, sprak me erg aan.

Ella de Jong - Reacties - Tackle je uitdaging! - workshop
Hans van Woerkom
Tackle je uitdaging! - workshop

Op een verrassende, niet confronterende manier naar een probleem kijken, sprak me erg aan.