Missie en visie

Missie: Positieve sociale impact creëren door behulpzame communicatie-tools binnen het bereik te brengen van 100.000 mensen, wereldwijd.

Visie: Eenvoudige, oprechte oplossingsgerichte communicatie stelt iedere persoon in staat om zichzelf en anderen te helpen. Elkaars welzijn verhogen kan op een simpele manier.

Ella: Opgegroeid op een boerderij met zes (!) grote broers en twee grote zussen heb ik vanaf dag één meegekregen dat je met humor en nuchterheid problemen benadert.

De verschillende 'hoofdstukken' in mijn leven hebben me gebracht tot wie ik nu ben: vastbesloten, positief, creatief en toch ook heel nuchter. Deze eigenschappen zet ik graag in.

Vrolijk, vriendelijk en uiterst gedreven om je in korte tijd te helpen. Dat doe ik sinds 2005. Met mij werken betekent dat je ter plekke ervaart hoe je op een 'lichte' manier kunt communiceren om jezelf en anderen uit de 'zwaarte' te helpen.

De positieve ervaringen met het zelf houden van de regie, hebben een ver reikend rimpel-effect. Het positieve effect is waarneembaar op het algemene contact met anderen en het beter functioneren op de werkvloer en privé. Ook heeft het waardevolle invloed op de hulpverlening aan en door: collega's + gezinsleden + mantelzorgers + coaches + verplegers + eerste hulp gevers + (groot)ouders + leerkrachten + docenten + studenten.

In 'Tackle je uitdaging!' komen mijn enthousiasme voor het 'oplossingsgericht werken' en mijn ervaring als leerkracht, samen. "Elegante simpelheid" en "Life changing" zijn geschreven en gesproken reacties nav 'Tackle je uitdaging'.

Lid van ...

Ik ben bestuurslid van de VOPN, de Vereniging Oplossingsgerichte Professionals Nederland.

Ik ben lid van de EBTA,, The European Brief Therapy Association.

Ik ben lid van het grootste zakelijke netwerk ter wereld: Business Network International, BNI, chapter BNI Gouwe

Ik ben CRKBO geregistreerd docent

Ingeschreven bij de KvK nr. 08131710. onder de naam Ella de Jong Change Trainer - Coach. In 1 januari 2005 startte ik met Bureau Uil (tweede naam bij KvK)

Een plekje in het 'Wetboek der Liefde'

Twee 'stukjes' aangeleverd voor dit mooie boek.. Wat een inspirerend idee!

Opnieuw beginnen - boek

Misschien zou iemand me beschrijven als een persoon die steeds weer opnieuw begint.

Eileen Doyon was zo vriendelijk om me te vragen een hoofdstuk voor haar boek 'New beginnings' te schrijven. Ik noemde het 'Starting over'. Verdeeld over een aantal jaren heb ik teleurstellingen meegemaakt die, op z'n zachts gezegd, 'niet fijn' waren. Het is me, gelukkig, iedere keer gelukt om de situatie vanuit een andere hoek te bekijken, mijn schouders te rechten en weer verder te gaan, 'maar dan anders'. Het resultaat: ik ben sterker geworden en vastbesloten om door te gaan. Doorgaan met veel aandacht, in stilte, voor de ander.

Oplossingsgericht coachen 3.0 - boek

Ik ben 'tegenlezer' geweest voor Sergio van der Pluim. Zoals hij schrijft in zijn dankwoord: "Ella de Jong voor haar waardevolle inhoudelijke advies."

Boek: Oplossingsgericht coachen 3.0 - Deel 2 Oplossingsgerichte gespreksvoering

Engelstalig 'about me'

Klik hier voor diverse video's - teksten in het Engels.