Missie en visie

Missie: delen van oplossingsgerichte tools waardoor de wereld positiever wordt, voor kleine kinderen, pubers, jong volwassenen, hun (groot)ouders/verzorgers en hun leerkrachten / mentoren / docenten / begeleiders.

Visie: support geven, aan anderen én aan jezelf. Iedereen kan dat!

Ella: Opgegroeid op een boerderij met zes (!) grote broers en twee grote zussen heb ik vanaf dag één meegekregen dat je met humor en nuchterheid problemen benadert.

De verschillende 'hoofdstukken' in mijn leven hebben me gebracht tot wie ik nu ben: vastbesloten, positief, creatief en nuchter.

Sinds 2005 help ik vriendelijk, vrolijk en gedreven volwassenen en kinderen. Met mij werken betekent dat je direct ervaart hoe je op een 'lichte' manier kunt denken en communiceren ongeacht de zwaarte van het probleem.

In 'Tackle je uitdaging!' komen mijn enthousiasme voor het 'oplossingsgericht werken', mijn ervaring als counsellor, coach en leerkracht, samen. "Elegante simpelheid", "Ik voel me sterk nu." en "Life changing" zijn geschreven en gesproken reacties nav 'Tackle je uitdaging!'.

Mijn cv

Lid van ...

Ik ben bestuurslid van de VOPN, de Vereniging Oplossingsgerichte Professionals Nederland.

Ik ben lid van de EBTA,, The European Brief Therapy Association.

Bij Verschil in Zaken (Verbeter de wereld, onderneem het zelf), sta ik als member geregistreerd.

Ik ben CRKBO geregistreerd docent

Ingeschreven bij de KvK nr. 08131710. onder de naam Ella de Jong Change Trainer - Coach. In 1 januari 2005 startte ik met Bureau Uil (tweede naam bij KvK)

Opnieuw beginnen - boek

Misschien zou iemand me beschrijven als een persoon die steeds weer opnieuw begint.

Eileen Doyon was zo vriendelijk om me te vragen een hoofdstuk voor haar boek 'New beginnings' te schrijven. Ik noemde het 'Starting over'. Verdeeld over een aantal jaren heb ik teleurstellingen meegemaakt die, op z'n zachts gezegd, 'niet fijn' waren. Het is me, gelukkig, iedere keer gelukt om de situatie vanuit een andere hoek te bekijken, mijn schouders te rechten en weer verder te gaan, 'maar dan anders'. Het resultaat: ik ben sterker geworden en vastbesloten om door te gaan. Doorgaan met veel aandacht, in stilte, voor de ander.

Oplossingsgericht coachen 3.0 - boek

Ik ben 'tegenlezer' geweest voor Sergio van der Pluim. Zoals hij schrijft in zijn dankwoord: "Ella de Jong voor haar waardevolle inhoudelijke advies."

Boek: Oplossingsgericht coachen 3.0 - Deel 2 Oplossingsgerichte gespreksvoering

Engelstalig 'about me'

Klik hier voor feedback - diverse video's - teksten in het Engels.

Ik schrijf graag in het Engels. Met name over support geven, oa op het wereldwijde platform Medium.

Momenteel leg ik de laatste hand aan mijn tweede e-book voor Bookboon.com (de grootste wereldwijde e-book publisher). De titel wordt:

'How to be a supportive team member.'

Foto's

De écht mooie (profiel) foto's zijn gemaakt door Gerrit de Heus Fotografie - Media