Vertrouwen in ieder kind

Ik ben erg blij dat een oplossingsgericht boek de derde plaats veroverd heeft bij de verkiezing van het onderwijsboek 2022 - LBBO. 'Oplossingsgericht werken voor de klas.' heet dat boek. Ik ken de schrijver, ik heb mijn eerste oplossingsgerichte Mastercourse bij hem gevolgd. Louis Cauffman.

Mijn boek met verhalen en activiteiten zou als aanvulling gebruikt kunnen worden.

Oplossingsgerichte verhalen en activiteiten (oa activiteiten ter bevordering van de Growth Mindset - Carol Dweck) voor in de klas. Vertrouwen in ieder kind.

De versie van Paolo Terni had wel enige toevoegingen nodig, aldus de uitgever. Mijn aandeel werd: vertalen + een uitgebreidere beschrijving van het oplossingsgericht werken + 18 casussen en 18 creatieve opdrachten voor in de klas, aansluitend bij de negen verhalen. Mijn toevoegingen kwamen voort uit ruim 30 jaar ervaring als leerkracht en diverse studies, zie mijn cv

Het is het vervolg geworden van 'Meneer Beer wil lief gevonden worden.' (Voor (groot)ouders van kinderen die willen veranderen). Ik heb gevraagd of Paolo Terni een 'schoolversie' wilde schrijven. Dit is deze zeer waardevolle versie voor het onderwijs geworden.

Volgens Paolo Terni, de schrijver van Mr. Bear, ben ik iemand met GRIT. Hij heeft op LinkedIn een zeer positieve 'recommendation' geschreven.

Wil je het boek gesigneerd ontvangen? Ik stuur het graag naar je op! Je krijgt een bijzonder exemplaar want de uitgever SWP heeft gekozen voor het enkel uitgeven van het boek als e-book. Grijp dus je kans :-)

Het boek kost €18 ex. verzendkosten

Professionalisering onderwijs: oplossingsgericht communiceren met kinderen geeft energie! Maak een afspraak voor een (online live) workshop - studiedag - presentatie bij jou op school.

Lees mijn blogs voor (nog meer) verhalen uit de dagelijkse praktijk van werken in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs / op een Montessorischool, Jenaplanschool, Daltonschool en een International School. Werken als vaste leerkracht, als duo en als invaller.

Momenteel werk ik op een speciaal onderwijsschool in twee groepen.

In een groep met kleuters.

+

In een groep met 2E kinderen: Twice Exceptional. Twee keer bijzonder, namelijk hoog begaafd PLUS autisme, ADHD, dyslectie of ...