Missie: met "simpele" tools jong en oud leren hoe ze de eerste stappen voorwaarts kunnen zetten tijdens (grote) veranderingen in hun leven. 

Visie: : iedereen kan blijvende vooruitgang boeken

De corona crisis heeft er voor gezorgd dat ik mijn aanbod 'online' wilde geven. Dit is de beste stap geweest in het bestaan van 'Bureau Uil'. Ik voel me als een vis in het water en de deelnemers zijn stuk voor stuk érg blij en sommigen zelfs dankbaar. Het "simpele" kan ik de deelnemers kort en bondig in een uur laten ervaren! Dit is waar ik mij momenteel met name op wil focussen: online Masterclass voor mannen en Masterclass voor powervrouwen

Na 30 jaar voor de klas te hebben gestaan heb ik  in 205/2016 onbetaald verlof opgenomen. In die 18 maanden verlof heb ik mooie trainingen ontwikkeld + boeken vertaald en geschreven + coaching en counselling sessies gehad met Nederlandse en buitenlandse cliënten. Nu ben ik ondernemer en freelance invalleerkracht. 

Bureau Uil is mijn bedrijfsnaam. Wijsheid probeer ik in al mijn contacten mee te geven en uit te stralen.

Ik help hulpverleners, leerkrachten en verzorgers om kinderen (jong en oud) te steunen tijdens hun sociale - emotionele problemen. Dit doe ik mbv het verzorgen van trainingen, studiedagen en workshops en mbv het schrijven van blogs en boeken. Ook mbv Coaching en counselling middels wijze communicatie help ik ouders en leerkrachten. Op mijn website Bureau Uil kunt u hier nog meer over lezen: www.bureau-uil.nl   

Mijn enthousiasme voor het denken en handelen volgens het 'Oplossingsgericht Werken' is steeds verder gegroeid naar mate ik meer (Master)courses volgde, congressen bezocht en workshops heb mogen geven oa in Amerika, Canada, Duitsland, Bulgarije en Italië. De contacten met mede enthousiastelingen (oa werkend in de zorg, in het onderwijs, maar ook in (non-profit)organisaties en het bedrijfsleven) zorgen voor een constante stroom van uitwisseling van ervaringen en ideeën (online en off line). Op diverse congressen heb ik mijn workshop 'Energizing communication with troubled youth' gegeven (AmsterdamHalifax - CanadaBad Soden - Duitsland en in iets gewijzigde vorm in Sofia - Bulgarije en Florence, Italië)  waarbij de deelnemers zeer enthousiaste waren. Of, zoals Heather Fiske zou zeggen: Shocking good! (Zij heeft het oplossingsgerichte standaardwerk over suïcide preventie geschreven in 2008. Het boek 'Hope in action.'. Ik voel me dus zeer vereerd! Dit is een Podcast met haar en Elfie & Dominic)

Ik ben lid van de VOPN,  Vereniging voor Oplossingsgerichte Professionals Nederland en van de Europese 'versie' hiervan: EBTA, European Brief Therapie Association. Ik ben Kids' Skills Ambassador. (Tegenwoordig heet het Kids' Skills Coach)

Tijdens mijn eerste jaren als deeltijd ZZP-er ben ik met name counsellor geweest voor kinderen met sociale - emotionele problemen. De oplossingsgerichte aanpak past uitstekend bij mij. Ik kan de weinige sessies die ik steeds nodig had, ongeacht het probleem, niet anders verklaren. Op mijn website www.bureau-uil.nl kunt u enkele reacties van jongeren en ouders van jonge kinderen nalezen. Ik ben sinds 2018 Kids' Skills ambassador (coach). Ben Furman's commentaar nav de laatste opdracht, het sturen van een casus: "Ella bravo,. What a lovely story. You are pro. (....) Well done. Touching story." 

Ik heb in 2006 mijn Master Ecologische Pedagogiek behaald en in 2012 de opleiding tot Schoolcounsellor afgerond. 

Mijn LinkedIn profiel vertelt eea over mij.

Ik schrijf blogs in het Nederlands en in het Engels:

Blogs Nederlands: http://elladejong.blogspot.nl

Blogs Engels: http://mindopeningmoments.blogspot.nl

Serie en blogs op Medium: Medium

Ik ben te vinden op YouTube met oa "Empowering tips".  Hoewel ik het hoognodig moet aanvullen, krijg je 1,5 blz. gevuld met hits als je op "Ella de Jong Smile YouTube" zoekt :-)  

Via mijn website van Bureau Uil kun je ook meer over mij en mijn visie, missie en werkwijze te weten komen.

En natuurlijk zegt mijn e-Book (2015, 2019) ook veel over mij: Solution Focused Mentoring. 5 Steps to bring out the best in your Mentee and yourself.

Begin 2017 is de Nederlandse versie uitgekomen: Oplossingsgericht mentorschap. 5 Stappen om het beste uit je mentee en jezelf te halen.

Het boek "Mr. Bear wants to be loved." heb ik vertaald (2015) in 'Meneer Beer wil lief gevonden worden.' Een belangrijk boek; ik wilde het persé vertalen. 9 Verhalen en 9 bladzijden met aanwijzingen voor ouders die hun kinderen willen helpen veranderen. Alleen via Amazon te bestellen of via mij verkrijgbaar.

Het is me gelukt! Vertrouwen in ieder kind. wordt uitgegeven bij een grote uitgeverij! Uitgeverij SWP , oktober 2017. Het is het vervolg geworden van 'Meneer Beer wil lief gevonden worden.' . Dit is een zeer waardevolle versie voor het onderwijs! Ik had gevraagd of Paolo Terni een 'schoolversie' wilde schrijven. Meneer Beer heeft zoveel wijsheden, dat móesten mijn collega's kunnen lezen! De versie van Paolo Terni had wel toevoegingen nodig, aldus de uitgever. Mijn aandeel werd: vertalen + een uitgebreidere beschrijving van het oplossingsgericht werken + 18 casussen en 18 creatieve opdrachten precies passend bij de negen verhalen.  Volgens Paolo Terni, de schrijver van Mr. Bear, ben ik iemand met GRIT :-)   Hij heeft op LinkedIn een zeer positieve 'recommendation' geschreven.

Wil je een nóg beter beeld van me krijgen bel me dan: 06 - 16 424 060 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. me voor een afspraak. 

Meld je aan en ontdek De beste manier om te leren : luister, lach en ervaar ! 

Lid van de Vereniging voor Oplossingsgerichte Professionals Nederland    

 

Lid van de European Brief Therapy Association EBTA

 

CRKBO geregistreerd docent  

 

KvK nummer: 08131710