Na 30 jaar voor de klas te hebben gestaan heb ik 18 maanden onbetaald verlof opgenomen. In die 18 maanden heb ik mooie trainingen ontwikkeld + boeken vertaald en geschreven + mentoring en coaching en counselling sessies gegeven. Nu ben ik half inval juf en half 'al het andere' :-)

Ik geef wijze en creatieve handvatten om kinderen (jong en oud) te helpen bij sociale en/of emotionele problemen. Ik inspireer mensen in de hoop dat ze mogelijkheden  ontdekken waardoor ze energie krijgen om anderen en zichzelf te helpen. Dit doe ik middels trainingen en workshops te verzorgen, door blogs en boeken te schrijven en door middel van Coaching en Counselling. Op mijn website van Bureau Uil kunt u hier (nog) meer over lezen. www.bureau-uil.nl

Doordat ik in diverse soorten van onderwijs les heb gegeven, ken ik de mogelijkheden en de onmogelijkheden van de scholen om gericht aandacht te besteden aan kinderen die zich voor korte of langere tijd 'wanhopig' voelen. Mijn ervaringen in het onderwijs en mijn ervaringen als moeder van twee dochters (20 en 22 jaar) maakten dat ik een "hulpaanpak" wilde ontwikkelen voor iedereen die in contact staat met kinderen - jongeren. Dit is "Kracht Opbouwend Communiceren - Jeugd" (KOC-J) geworden. De "HELP!-aanpak" binnen de training KOC-J  wordt in verkorte vorm als studiedag "Verbindend communiceren werkt!" aangeboden.

Mijn missie:  Op zijn minst 500.000 mensen bewust maken van het verschil dat ze kunnen maken voor kinderen met / in moeilijkheden. Ik wil hen laten ontdekken hoeveel hun wijze, originele, 'versterkende' communicatie kan betekenen voor kinderen - pubers - adolescenten !

Mijn visie: : Je sterk voelen, al is het maar voor heel even, geeft je energie en zet je mogelijkheden en kansen in een helder licht.  Iedereen is in staat om een ander en zichzelf hierin een beetje (veel) te helpen.

Mijn enthousiasme voor de wetenschappelijk verantwoorde methode 'Oplossingsgerichte Therapie' is steeds meer gegroeid naar mate ik meer (Master)courses volgde, congressen bezocht en workshops heb mogen geven oa in Amerika, Canada, Duitsland en Bulgarije De contacten met mede enthousiastelingen (oa werkend in de zorg en in het onderwijs) zorgen voor een constante stroom van uitwisseling van ervaringen en ideeën (online en off line). Nadat voor diverse wereldcongressen (AmsterdamHalifax - CanadaBad Soden - Duitsland en in iets gewijzigde vorm in Sofia - Bulgarije) mijn workshop  'Energizing Communication with Troubled Youth" werd geaccepteerd en de deelnemers zeer enthousiaste waren wist ik het zeker: ik ga het  "Kracht Opbouwend Communiceren - Jeugd" verder uitwerken. 

Tijdens mijn eerste jaren als deeltijd ZZP-er ben ik met name counsellor geweest voor kinderen met sociale en/of emotionele problemen. De oplossingsgerichte aanpak past uitstekend bij mij. Ik kan de weinige sessies die ik steeds nodig had, ongeacht het probleem, niet anders verklaren. Op mijn website www.bureau-uil.nl kunt u enkele reacties van jongeren en ouders van jonge kinderen nalezen.  

Mijn LinkedIn profiel vertelt eea over mij.

&

Ik schrijf blogs in het Nederlands en in het Engels:

Blogs Nederlands: http://elladejong.blogspot.nl

Blogs Engels: http://mindopeningmoments.blogspot.nl

Serie en blogs op Medium: Medium

Ik ben te vinden op YouTube met oa "Empowering tips".  Hoewel ik het hoognodig moet aanvullen, krijg je 1,5 blz. gevuld met hits als je op "Ella de Jong Smile YouTube" zoekt :-)  

&

Via mijn website van Bureau Uil kun je ook meer over mij en mijn visie, missie en werkwijze te weten komen.

&

En natuurlijk zegt mijn e-Book (2015) ook veel over mij: Solution Focused Mentoring. 5 Steps to bring out the best in your Mentee and yourself.

Begin 2017 is de Nederlandse versie uitgekomen: Oplossingsgericht mentorschap. 5 Stappen om het beste uit je mentee en jezelf te halen.

&

Het boek "Mr. Bear wants to be loved." heb ik vertaald (2015) in 'Meneer Beer wil lief gevonden worden.' Een belangrijk boek; ik wilde het persé vertalen. 9 Verhalen en 9 bladzijden met aanwijzingen voor ouders die hun kinderen willen helpen veranderen. Alleen via Amazon te bestellen of via mij verkrijgbaar.

Gelukkig kwam er van Mr. Bear ook een versie voor het onderwijs! Daar moest ik van de uitgever wel eea aan toevoegen: een uitgebreidere beschrijving van het oplossingsgericht werken, 18 casussen en 18 creatieve opdrachten die bij de 9 verhalen zouden passen. Het is me gelukt! Vertrouwen in ieder kind. Uitgegeven bij SWP , oktober 2017 (Volgens Paolo Terni, de schrijver van Mr. Bear, ben ik iemand met GRIT :-)  - Hij heeft op LinkedIn een zeer positieve 'recommendation' geschreven.) 

Wil je een nóg beter beeld van me krijgen bel me dan: 06 - 16 424 060 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. me voor een afspraak. 

Meld je aan en ontdek De beste manier om te leren  : lach , luister en ervaar !

Lid van de Vereniging voor Oplossingsgerichte Professionals Nederland    

 

Trainingen geaccrediteerd door SKJ 

 

CRKBO geregistreerd docent  

 

KvK nummer: 08131710