Missie en visie

Mijn missie: minimaal 100.000 mensen, verspreid over de hele wereld, leren hoe ze zichzelf en anderen kunnen helpen door middel van simpele en wijze communicatie.

Mijn visie: iedereen kan simpele en wijze communicatie inzetten om anderen (en zichzelf) te helpen met inzichten die resulteren in zelfvertrouwen en kracht .

Overnieuw beginnen

Misschien zou iemand me beschrijven als een persoon die steeds weer overnieuw begint.

Eileen Doyon was zo vriendelijk om me te vragen een hoofdstuk voor haar boek 'New beginnings' te schrijven. Ik noemde het 'Starting over'. Verdeeld over een paar jaar heb ik teleurstellingen meegemaakt die, op z'n zachts gezegd, 'niet fijn' waren. Het is me, gelukkig, iedere keer gelukt om de situatie vanuit een andere hoek te bekijken, mijn schouders te rechten en weer verder te gaan 'maar dan anders'!

Van zus naar zo

Humor en nuchterheid. Dat heb ik met de paplepel meegekregen. Opgegroeid op de boerderij met twee grote zussen en zes (!!) grote broers. Ik ben en blijf het kleine zusje :-)

Zelfvertrouwen en motiveren om te leren dmv zelfstandig werken, dat waren en zijn belangrijke pijlers in de klassen waar ik als juf (bao en sbao) werkte en werk.

Zo werk ik ook nu: met humor en nuchterheid 'stuur' ik mijn deelnemers middels opdrachten die ze geheel 'zelfstandig werkend' uitvoeren, richting een uitkomst waar ze met groot zelfvertrouwen mee aan de slag gaan!

De verschillende 'hoofdstukken' in mijn leven hebben me, ondanks alles, gebracht tot wat ik nu ben: optimistisch, vastbesloten en open minded.

Algemene info

Ik ben lid van de VOPN en de EBTA, respectievelijk de Vereniging Oplossingsgerichte Professionals Nederland en de European Brief Therapy Association.

Ik ben CRKBO geregistreerd docent

Ingeschreven bij de KvK. Per 1 augustus 2020 onder de naam Ella de Jong (niet meer, zoals sinds 2005, onder de naam Bureau Uil)