Missie en visie

Missie: De wereld mooier maken door behulpzame, opbouwende communicatie binnen het bereik te brengen van zoveel mogelijk mensen.

Visie: Eenvoudige, oplossingsgerichte handvatten (tools) zijn inzetbaar voor iedere persoon om zichzelf en anderen te helpen.

De eigen positieve ervaringen met het zelf houden van de regie, hebben een rimpel-effect op de communicatie met anderen en op hulpverlening aan anderen (zoals: collega's + gezinsleden + mantelzorgers + coaches + verplegers + eerste hulp gevers + (groot)ouders + leerkrachten + docenten + studenten).

Ella: Opgegroeid op een boerderij met zes (!) grote broers en twee grote zussen heb ik vanaf dag één meegekregen dat je met humor en nuchterheid problemen benadert.

De verschillende 'hoofdstukken' in mijn leven hebben me gebracht tot wie ik nu ben: vastbesloten, vrolijk, creatief en toch ook heel nuchter. Het is waardevol gebleken om deze eigenschappen in te zetten bij degene die mijn hulp in hebben geschakeld. Hun feedback is te lezen onder de knop 'reacties'.

Opnieuw beginnen - boek

Misschien zou iemand me beschrijven als een persoon die steeds weer opnieuw begint.

Eileen Doyon was zo vriendelijk om me te vragen een hoofdstuk voor haar boek 'New beginnings' te schrijven. Ik noemde het 'Starting over'. Verdeeld over een aantal jaren heb ik teleurstellingen meegemaakt die, op z'n zachts gezegd, 'niet fijn' waren. Het is me, gelukkig, iedere keer gelukt om de situatie vanuit een andere hoek te bekijken, mijn schouders te rechten en weer verder te gaan, 'maar dan anders'. Het resultaat: ik ben sterker geworden en vastbesloten om door te gaan. Doorgaan met veel aandacht, in stilte, voor de ander. Ik schrijf graag, maar als ik met anderen ben, luister ik liever.

Lid van ...

Ik ben bestuurslid, secretaris van de VOPN, de Vereniging Oplossingsgerichte Professionals Nederland.

Ik ben lid van de EBTA, The European Brief Therapy Association.

Ik ben lid van het grootste zakelijke netwerk ter wereld: Business Network International, BNI, chapter BNI Gouwe

Ik ben CRKBO geregistreerd docent

Ingeschreven bij de KvK nr. 08131710. Per 1 augustus 2020 onder de naam Ella de Jong. Van 1 januari 2005 tot 31 juli 2020 stond ik ingeschreven onder de naam Bureau Uil

Oplossingsgericht coachen 3.0 - boek

Ik ben 'tegenlezer' geweest voor Sergio van der Pluim. Zoals hij schrijft in zijn dankwoord: "Ella de Jong voor haar waardevolle inhoudelijke advies."

Boek: Oplossingsgericht coachen 3.0 - Deel 2 Oplossingsgerichte gespreksvoering