Oplossingsgerichte communicatie

In 2005 ben ik gestart met 'Bureau Uil'. Ik hielp bij sociaal-emotionele problemen met "Praktisch advies, innerlijke rust en wijsheid" met name voor kinderen en hun ouders. Ik voerde gesprekken met kinderen, pubers en hun ouders en leerkrachten. Gemiddeld waren er 2,5 gesprekken nodig waarna de kinderen en/of hun ouders (weer) voldoende zelfvertrouwen hadden om hun uitdagingen zelfstandig aan te gaan. Ze hadden hun eigen, wijze oplossingen gevonden met behulp van de, wetenschappelijk verantwoorde, oplossingsgerichte aanpak.

Hier vind je feedback. Mocht u hulp willen voor uw kind, laat het me weten per mail. In korte tijd kunnen we samen bepalen of ik de juiste persoon ben voor u en uw kind.

Wil je graag zelf met mij aan de slag? Stuur me een mail en we bespreken de mogelijkheden.

Ik ben lid van de Nederlandse vereniging VOPN en de Europese vereniging EBTA

Het, door mij vertaalde boek 'Vertrouwen in ieder kind.'', geeft oplossingsgerichte verhalen, theorie, opdrachten en casussen binnen het onderwijs.


Trainingen en workshops

Ik heb een tweetal trainingen ontwikkeld voor mensen die met kinderen werken: 'Kracht opbouwend communiceren - jeugd' en 'Verbindend communiceren werkt!'. Professionals die kinderen en jongeren helpen om positieve veranderingen te bereiken konden deze geaccrediteerde trainingen volgen bij oa SKJ en Register Vaktherapie. Deze nascholing / bijscholing is te vinden via PE online onder mijn oude naam Bureau Uil. Mijn voornaamste doel bij de trainingen is om de deelnemers de oplossingsgerichte aanpak zelf te laten ervaren oa door creatieve opdrachten. Het is 'mind opening' voor de professionals en voor hun cliënten en hun leerlingen/ studenten.

Ben je geïnteresseerd in mijn online workshop 'JOUW plan is het beste!' , dan is hier de link.

Wil je samen met je collega's de online workshop volgen stuur mij dan een mail om datum, tijd en prijs af te spreken. Geschikt voor oa docenten, leerkrachten, maatschappelijk werkers, logopedisten, ergotherapeuten, creatieve therapeuten en psychotherapeuten.

Ik presenteer graag bij internationale oplossingsgerichte (= Solution Focused) conferenties. Zowel off line als online. De zelfstandig uit te voeren opdrachten zijn direct toe te passen in de beroepen van de deelnemers, zoals psychotherapeuten, leerkrachten, diëtisten, logopedisten en coaches. Feedback mbt de trainingen en workshops lees je hier. De foto is genomen tijdens mijn workshop in Florence, Italië in 2019 bij de EBTA Conference