Na 30 jaar voor de klas te hebben gestaan heb ik 18 maanden onbetaald verlof opgenomen. In die 18 maanden heb ik mooie trainingen ontwikkeld + boeken vertaald en geschreven + mentoring en coaching en counselling sessies gegeven. Nu ben ik half juf en half 'al het andere' :-)

Ik geef wijze en creatieve handvatten om kinderen (jong en oud) te helpen bij sociale en/of emotionele problemen. Ik inspireer mensen in de hoop dat ze mogelijkheden  ontdekken waardoor ze energie krijgen om anderen en zichzelf te helpen. Dit doe ik middels trainingen en workshops te verzorgen, door blogs en boeken te schrijven en door middel van coaching en counselling.

Doordat ik in diverse soorten van onderwijs les heb gegeven, ken ik de mogelijkheden en de onmogelijkheden van de scholen om gericht aandacht te besteden aan kinderen die zich voor korte of langere tijd 'wanhopig' voelen. Mijn ervaringen in het onderwijs en mijn ervaringen als moeder van twee dochters (19 en 21 jaar) maakten dat ik een "hulpaanpak" wilde ontwikkelen voor iedereen die in contact staat met kinderen - jongeren. Dit is "Kracht Opbouwend communiceren - Jeugd" (KOC-J) geworden. Speciaal voor het onderwijs is de "HELP!-aanpak" binnen de KOC-J als studiedag "Verbindend communiceren werkt!" ontwikkeld.

Mijn missie:  Op zijn minst 500.000 mensen bewust maken van het verschil dat ze kunnen maken voor kinderen met / in moeilijkheden. Al deze mensen laten ontdekken hoe veel hun wijze, originele, 'versterkende' communicatie kan betekenen voor kinderen - pubers - adolescenten !

Mijn visie: : Je sterk voelen, al is het maar voor heel even, zet je mogelijkheden en kansen in een helder licht.

Mijn enthousiasme voor de wetenschappelijk verantwoorde methode 'Oplossingsgerichte Therapie' is steeds meer gegroeid naar mate ik meer (Master)courses volgde, congressen bezocht en workshops heb mogen geven oa in Amerika. De contacten met mede enthousiastelingen (oa werkend in de zorg en in het onderwijs) zorgen voor een constante stroom van uitwisseling van ervaringen en ideeën (online en off line). Toen voor diverse wereldcongressen (AmsterdamHalifax - CanadaBad Soden - Duitsland) mijn workshops  'Energizing Communication with Troubled Youth" werden geaccepteerd, wist ik het zeker: ik ga verder met boeken schrijven, boeken vertalen en ik ga het  "Kracht Opbouwend Communiceren" verder uitwerken. 

Tijdens mijn eerste jaren als deeltijd ZZP-er ben ik met name counsellor geweest voor kinderen met sociale en/of emotionele problemen. De oplossingsgerichte aanpak past uitstekend bij mij. Ik kan de weinige sessies die ik steeds nodig had, ongeacht het probleem, niet anders verklaren. Op mijn website www.bureau-uil.nl kunt u enkele reacties van jongeren en ouders van jonge kinderen nalezen.  

Mijn LinkedIn profiel vertelt eea over mij.

&

Ik schrijf blogs in het Nederlands en in het Engels:

Blogs Nederlands: http://elladejong.blogspot.nl

Blogs Engels: http://mindopeningmoments.blogspot.nl

Blogs Engels Niume: Niume - posts

Serie en blogs op Medium: Medium

Ik ben te vinden op YouTube met oa "Empowering tips".  Hoewel ik het hoognodig moet aanvullen, krijg je 1,5 blz. gevuld met hits als je op "Ella de Jong Smile YouTube" zoekt :-)  

&

Via mijn website van Bureau Uil kun je ook meer over mij en mijn visie, missie en werkwijze te weten komen.

&

En natuurlijk zegt mijn e-Book ook veel over mij: Solution Focused Mentoring. 5 Steps to bring out the best in your Mentee and yourself.

Begin 2017 is de Nederlandse versie uitgekomen: Oplossingsgericht mentorschap. 5 Stappen om het beste uit je mentee en jezelf te halen.

Wil je een nóg beter beeld van me krijgen bel me dan: 06 - 16 424 060 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. me voor een afspraak. 

Lid van de Vereniging voor Oplossingsgerichte Professionals Nederland 

 

+

Lid Algemene Beroepsvereniging voor Counselling

+

CRKBO geregistreerd docent 

 

KvK nummer: 08131710  

AGB code:  90-042147